Bizi takip edin

SOSYAL MEDYA

İEÜ - UM Ortak Diploma Anlaşması

Sevgili öğrencilerimiz,

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve University of Missouri Columbia arasında 2019 yılında çift diploma program anlaşması imzalanmıştır.

2019 yılından itibaren Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği, 2022 yılından itibaren İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik, Havacılık ve Uzay Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerimizin yararlanabileceği bu anlaşma kısaca aşağıdaki gibidir.

Programa başvuru kabul edilen öğrenciler, program kapsamında ilk 3 yılı İEÜ'de bitirdikten sonra 2 yıl University of Missouri Columbia'da (UoM) eğitimine devam ederek, İEÜ'den lisans, UoM'den de yüksek lisans diploması alabilmektedir. Bununla birlikte bu programdan mezun olan öğrenciler OPT ile ABD de 2 yıl çalışma iznine alabilmektedirler.

Programa başvurabilmek için, ilgili mühendislik programının ilk 3 sınıf derslerini eksiksiz şekilde tamamlanmış ve belirli bir ortalamanın tutturulmuş olmaları gereklidir (bölümlere göre değişkenlik göstermektedir). Bunun yanında bir İngilizce yeterlilik sınavına girmek ve belirli bir puan almak zorundadırlar (TOEFL 550 veya IBT 79 veya IELTS 6.5).

Bölümlerinizin karşılığı olan programlar hakkında bilgi almak için "https://engineering.missouri.edu/" adresindeki "academics" linkine tıklayabilirsiniz.

Başvuru koşullarını sağlayan öğrencilerimiz, periyodik olarak Dekanlık tarafından gönderilen gelen çağrıyla birlikte Fakülte sekreterliğine başvurabilirler.

Saygılarımızla,
Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

SOSYAL MEDYA

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.