Bizi takip edin

Mühendislik Fakültesi

SOSYAL MEDYA

Birinci Havacılık ve Uzay Mühendisliği Atölyesi

Birinci Havacılık ve Uzay Mühendisliği Atölyesi planlandığı gibi değerli konuşmacılar ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile tamamlandı. 28 Mart Perşembe günü değerli rektörümüzün havacılık ve uzay alanındaki tecrübelerini ve bu alanın Türkiye'deki önemini vurgulayan konuşması ile başladı. Kahire Alman Üniversitesi'nden gelen Prof. Dr. Allam'ın Trafik uyari ve Carpisma Önleme Sistemi (TCAS), Radar altimetreleri ve Navigasyon sistemleri, İniş sistemleri üzerine verdiği seminerlerinde  sistemlerin nasıl çalıştığını gerçek hayattan örnekler vererek anlattı ve günümüz uçaklarında ki önemini vurguladı. Türkiye'deki Uzay Programları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi bu alanda önde gelen çalışmaları yapan uzmanlar Dr. Alime Yanartaş (ASELSAN), Taha Tetik (TAI) ve Dr.Levent Ertürk tarafından verildi. Türkiye'nin geçmişten günümüze ve gelecekte planlanan uydu çalışmaları özellikle fırlatılması planlanan yerli üretim TÜRKSAT 6A uydusu hakkında detaylı bilgi verildi. İTÜ'den atölyemize katılan değerli hocamız Dr. Akın kutlar Wankel Motorları hakkında  bilgi verdi. Atölyenin ikinci gününde okulumuz öğretim görevlilerinden Doktor öğretim görevlisi Murat Akşit Aero-Diesels hakkında liseli öğrencilerinde dikkatini çeken bir seminer verdi. IYTE'den atölyemize katılan Doç. Dr. Vedat Akgün havacılık ve uzay endüstrisinde kullanılabilecek yeni, dayanıklı ve hafif malzemelere ihtiyacımız olduğunu vurguladı ve bu malzemeler hakkında bilgi verdi. Doktor Öğretim Görevlilerimizden Fabrizio Pinto, gelecek uzay görevlerinde kullanılabilecek nano boyutta uydulardan ve Kasmir kuvveti hakkında seminer verdi. Son konuşmacı olarak yine okulumuzun öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Volkan Pehlivanoğlu aerodinamik ve modelleme üzerine ilgi çekici bir seminer verdi. Daha sonrasında üniversite öğrencilerimizin davetlilere ve öğretim görevlilerine projelerini sundukları poster sunumu yapıldı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Birinci Havacılık ve Uzay Mühendisliği Atölyesi Başarı İle Tamamlandı!

SOSYAL MEDYA

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.