
Mühendislik Fakültesi
İzmir’den New York’a uzanan '3 boyutlu’ başarı

New York’ta, QReal adında şirket kurarak “3 boyut ve artırılmış gerçeklik” teknolojisini; e-ticaret, moda ve yemek gibi farklı sektörlere uygulayan İzmirli girişimciler Alper Güler ve Caner Soyer, 5 yılda dünyaca ünlü 100 marka için proje geliştirdi, uluslararası şirketlerin yüzünü İzmir’e çevirmesini sağladı. Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik içeriklerinin geliştirilmesine yönelik yatırımlar yapan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Glimpse Group, Güler ve Soyer’in önderliğinde 10 kişilik ekip kurarak İzmir Bilimpark'ta Ar-Ge çalışmalarına başladı. Şimdiye dek Google, Sony ve Hyundai gibi birçok önemli marka ile çalışma fırsatı bulan Güler ve Soyer, “Ülkemizde yeni mezunlar için fırsat yaratmak, yeni başarı hikayelerinin yazılmasına katkı sağlamak istiyoruz” dedi.
İEÜ Yazılım Mühendisliği Bölümü mezunu Alper Güler ve İEÜ Mimarlık Bölümü mezunu Caner Soyer, müşterilerine internetten yemek siparişi verme imkanı sağlayan ünlü markaların, artırılmış gerçeklik ve 3 boyut teknolojisinden yararlanmadığını fark ederek, bu alandaki boşluğu gidermek için 2015’te çalışmalarına başladı. İnternetten yemek sipariş edecek kişilerin, “yemeği tıpkı masadaymış gibi üç boyutlu” görebilecekleri teknolojiyi geliştirmek için yola çıkan ikili, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bir şirket kurdu.
DÜNYACA ÜNLÜ MARKALAR ULAŞTI
Bu alanda faaliyet gösteren ünlü markalarla iletişime geçen İzmirli girişimciler, yemek siparişi alanında 3 boyut teknolojsini uygulayan ilk şirket olarak, yurt dışında tüm dikkatleri üzerine çekti. Dünyada yeni uygulanmaya başlanan bu teknolojiyi, zamanla e-ticaret ile moda alanına da aktaran Güler ve Soyer, sadece 5 yıl içinde Sony, Domino's, Dunkin Donuts, Hyundai, Chanel ve Walmart gibi dünya çapında birçok marka ile çalışma fırsatı buldu. “QReal” adlı markalarıyla kendilerini tanıtan İzmirli girişimciler, örnek bir başarı hikayesine imza attı.
AR-GE ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Google ve anlık mesajlaşma uygulaması olan Snapchat’in de içerik ortaklarından olan girişimciler, ortaya koydukları sıra dışı fikirler sayesinde yatırımcıları olan ABD merkezli Glimpse Group’un, Türkiye’de bir ekip kurmaya karar vermesini sağladı. 3 boyut teknolojisinin daha seri ve otomatik bir şekilde uygulanmasına imkan sağlayan yeni bir sistemin gelişmesini amaçlayan Glimpse Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne bağlı İzmir Bilimpark'ta Ar-Ge çalışmalarına başladı. Alper Güler ve Caner Soyer, ilk etapta 10 kişilik ekip ile çalışmalarına başladıklarını ancak yıl sonuna kadar ekibin 20 kişiye çıkabileceğini söyledi.
TÜRK GENÇLERİNE GÜVENDİLER
Güler ve Soyer, “5 yıl içinde, hedeflediğimizin de üstünde bir noktaya ulaştık. Teknolojinin beraberinde getirdiği değişimi, kişilerin talep ve beklentilerinde oluşan farklılıkları doğru öngörmemiz, başarımızda kilit rol oynadı. ABD’de bir girişim kurarak çalışmaya başladığımızda, bugünleri de hedefliyorduk ve bunu başardığımız için mutluyuz. Glimpse Group, yurt dışında faaliyet gösteren önemli bir şirket. Artırılmış gerçeklik ve 3 boyut teknolojisine yatırım yaparak bu alanda gelişmek istiyor. Türk gençlerine güvenerek ülkemizi, İzmir’i tercih ettiler. Buna aracılık ettiğimiz için çok mutluyuz. Salgın döneminde dijitalleşme rekor düzeyde arttı. Bununla birlikte özellikle e-ticarette teknolojik yeniliklere yönelenler de çok oldu. Ekiple birlikte yapacağımız çalışmalarda, 3 boyut teknolojisindeki süreci hızlı ve otomatik hale getirecek bir sistem geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Klinik Mühendisi Semineri
İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Biyomedikal Müdürlüğü departmanı tarafından Klinik Mühendisliği dersi kapsamında öğrencilerimize mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak sunum gerçekleştirildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri
BME 318 dersi kapsamında Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerine Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Sayın Büşra BÖLCECİ YILMAZ tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği

ECO-Dynamics taarruz helikopteri tasarımlarıyla Teknofest Helikopter Tasarım Yarışması'nda ikinci oldu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Pınar Akın, Eda Nur Tetik, Kutlu Akar, Melisa Gündoğdu, Mehmet Ali Tekin, Tuna

Helikopter Tasarımıyla Türkiye İkincisi Oldular
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’ndeki 7 öğrenciden oluşan ‘ECO-Dynamics’ takımı, TEKNOFEST’te düzenlenen Helikopter Tasarım Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu.

NASA’dan İzmir’e Gelip Öğrencilerle Buluştu
NASA Ames Araştırma Merkezi Görev Sistemleri Yöneticisi Jay Trimble, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) düzenlediği ‘NASA’nın Uzay Yolculuğu’ adlı iki günlük konferansta gençlerle

Maliyet ve Süreye ‘Prefabrike’ Çözüm
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, riskli yapıları sağlıklı ve çabuk bir şekilde yenilemek gerektiğine dikkat

Bina Denetiminde Hayati Uyarılar
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 şehirde yıkıma yol açan deprem felaketinin ardından binlerce vatandaş, oturduğu binanın sağlamlığını test etmenin telaşına düştü.

'Kötü Zemin Yıkıma Bahane Olamaz'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaza dönen çok sayıda binanın proje, malzeme