GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ, 1. ULUSLARARASI URLA ENGİNAR FESTİVALİ İÇİN 'ENGİNAR EZMESİ' GELİŞTİRDİ

2-3 Mayıs 2015 tarihlerinde Urla’da düzenlenen 1. Uluslararası Enginar Festivalinde enginar yemeği yarışmaları, enginar tadım etkinlikleri, paneller, sergiler ve atölyelerle renkli görüntülere sahne oldu. Festivale geliştirdikleri “enginar ezmesi” formülasyonuyla İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri de destek verdi. Malgaca pazarında kurulan stantta festival ziyaretçilerine sunulan enginar ezmesi, aynı zamanda İzmir Ekonomi Üniversitesi Eğitmen Şefi ve Fransa’nın 2004 Yılı En İyi Şefi ödülünün sahibi Joseph Viola’nın da aralarında bulunduğu katılımcılardan tam not aldı. Ayrıca bölüm başkanımız Prof. Dr. K. Nazan Turhan ‘Her Mevsim Enginar’, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar ‘Enginar ve Sağlık’ ve Yrd. Doç. Dr. Burçak Alp ‘Kültürler Arası Enginar’ başlıklı sunumları ile festivale bilimsel olarak katkıda bulundular.
HABERTÜM HABERLER

Italian National Space Day Workshop
16 Aralık 2024 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen İtalyan Ulusal Uzay Günü Çalıştayı, akademisyenler, ...

3 haftalık Biyoinformatik Kampı başarı ile tamamlanmıştır
Okulumuz IEEE EMBS ve CS öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen 3 haftalık Bioinformatics Bootcamp etkinliği başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bölümümüz Araştırma Görevlisi Duygu ...

YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..