
Mühendislik Fakültesi
Gelecek genetikte

İzmir Ekonomi Üniversitesi ECOGENESİS Kulübü tarafından “2. İEU Biyoloji Zirvesi” gerçekleştirildi. Üniversite ve lise öğrencilerine yönelik ‘Biyoteknolojinin Geleceği’ temasıyla yapılan etkinlikte, biyoteknoloji yöntemleri, bu alanın pazar payı, Türkiye ve dünyadaki konumunu aktarıldı.
Etkinlikte konuşan İEÜ Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Cihangir Yandım, immunoterapi, CRISPR teknolojisi, kişiselleştirilmiş tıp, biyoinformatik ve doku mühendisliğinin geleceğin teknolojileri olacağını söyledi. Yandım, “Bilim, bu teknolojiler sayesinde ivme kazanarak ilerleyecek. Dünyadaki pazar payı çok büyük olan ve yatırımların giderek arttığı bu alanlarda çalışmak isteyen öğrenciler için birçok farklı iş tanımı bulunuyor” dedi.
Etkinlikte yer alan Prof. Dr. Cemal Ün de, genom çalışmalarında biyoinformatiğin önemini memelilerde yaptığı genetik hastalık çalışmalarından örnekler vererek açıklarken, Bayer Pazar Erişim Direktörü Mete Şaylan, gelecekte sağlığa ve genetiğe ilginin katlanarak artacağını söyledi. Şaylan, “Sentetik biyoloji, gen düzenleme teknolojileri ve 3-boyutlu bio-printing teknolojisi çok gelişecek. Bunun yanı sıra artan nüfus nedeniyle hastalıkların tedavisinin zorlaşacak” diye konuştu.
Zirvede, Prof. Dr. Sinan Akgöl da, kanser tedavisinde nanopartiküllerin önemini anlattı. Doktor Öğretim Üyesi Yavuz Oktay ise merkezi sinir sistemi hastalıklarında fonksiyonel genomik yaklaşımları ve CRISPR teknolojisini dinleyenlere anlattı. Oktay, araştırmalarında hastalıkların genetik ve epigenetik mekanizmalarını ve hücre modellerini incelediklerini söyledi.
Medical Park Biyomedikal Müdürü Bilal Çakmak da, sağlık sorunlarını çözmek ve yaşam kalitesini iyileştirmek üzere geliştirilen ilaç, cihaz ve aşı gibi ürünlerin teknolojiyle buluşmasından bahsetti.
HABER |TÜM HABERLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Klinik Mühendisi Semineri
İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Biyomedikal Müdürlüğü departmanı tarafından Klinik Mühendisliği dersi kapsamında öğrencilerimize mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak sunum gerçekleştirildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri
BME 318 dersi kapsamında Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerine Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Sayın Büşra BÖLCECİ YILMAZ tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği

ECO-Dynamics taarruz helikopteri tasarımlarıyla Teknofest Helikopter Tasarım Yarışması'nda ikinci oldu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Pınar Akın, Eda Nur Tetik, Kutlu Akar, Melisa Gündoğdu, Mehmet Ali Tekin, Tuna

Helikopter Tasarımıyla Türkiye İkincisi Oldular
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’ndeki 7 öğrenciden oluşan ‘ECO-Dynamics’ takımı, TEKNOFEST’te düzenlenen Helikopter Tasarım Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu.

NASA’dan İzmir’e Gelip Öğrencilerle Buluştu
NASA Ames Araştırma Merkezi Görev Sistemleri Yöneticisi Jay Trimble, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) düzenlediği ‘NASA’nın Uzay Yolculuğu’ adlı iki günlük konferansta gençlerle

Maliyet ve Süreye ‘Prefabrike’ Çözüm
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, riskli yapıları sağlıklı ve çabuk bir şekilde yenilemek gerektiğine dikkat

Bina Denetiminde Hayati Uyarılar
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 şehirde yıkıma yol açan deprem felaketinin ardından binlerce vatandaş, oturduğu binanın sağlamlığını test etmenin telaşına düştü.

'Kötü Zemin Yıkıma Bahane Olamaz'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaza dönen çok sayıda binanın proje, malzeme