
Mühendislik Fakültesi
İzmir Ekonomi’nin ‘Star’ları

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) 14 öğrencisi, TÜBİTAK’ın gençleri Ar-Ge faaliyetlerine yönlendirmek ve bilimsel çalışmalara teşvik etmek amacıyla başlattığı Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında desteklenme hakkı kazandı. İEÜ’lü eğitimcilerin, TÜBİTAK tarafından kabul edilen projelerinde yer alma fırsatı elde eden öğrenciler, akademisyenleriyle birlikte çalışmaya başladı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, “Gençlerimizin araştırmacı yönlerini ortaya çıkarmak, bilimsel çalışmaların içinde yer almalarını sağlamak ve onları bu konuda cesaretlendirmek, üniversite olarak temel önceliklerimiz arasında yer alıyor. STAR bursu da gençlerimizin kendilerini geliştirmesi için önemli bir fırsat” dedi.
6 AY BOYUNCA BURS
Bu ay içinde açıklanan burs listesinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden 14 öğrenci kendine yer buldu. Alanında uzman akademisyenlerin projelerinde yer alan öğrenciler Arda Kıpçak, Begümnur Küçükcan, Berfin Kolcu, Ege Gürman, Elif Yaren Öztürk, Emre Çağlar Çelik, Gökçe Can, Gökhan Öncül, Hatice Döşeme, Mehmet Can Meriç, Meryem Beyza Avcı, Orhun Onar, Yağmur Başkan ve Yağmur Yeşilyurt, 6 ay boyunca 750 TL burs alacak.
TAKVİM OLUŞTU, ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
İEÜ Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar ise, STAR bursu alan gençlerden altısının kendi öğrencileri olduğu söyledi. Doç. Dr. Karagonlar, “Burs alan öğrencilerimizin, akademisyenlerimizle birlikte yaptığı çalışmalar, oldukça verimli geçiyor. Ders programları doğrultusunda bir takvim oluştu, çalışmalar her hafta düzenli olarak devam ediyor. Üniversitemizin tüm laboratuvarları, proje kapsamında kullanımımıza açık. Benim yürüttüğüm projede, özel olarak çalıştığım bir öğrencim de var. Bir akademisyen olarak, öğrencimle aynı projede bulunmak, çok özel bir duygu ve mutluluk. Öğrencilerimizin gelişimi ve vizyon kazanmaları için bu tarz çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
İŞTE BAZI PROJELER
- Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar ve öğrenci Arda Kıpçak: “Karaciğer kanserinde kullanılan ilaçlara karşı hastaların oluşturduğu ilaç direncinin moleküler mekanizmalarının araştırılması”
- Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Doluca ve öğrenci Yağmur Yeşilyurt: “Geçtigimiz yıllarda Escherichia Coli'de (Koli Basili) bulunan G-dörtlüsü yapılarının biyolojik rolünün araştırılması ve bu yapıların fonksiyonlarının tespit edilmesi.”
- Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Günnur Güler ve öğrenci Hatice Döşeme: “Aşı ve ilaç yapımından hücre çalışmalarına kadar birçok alanda kullanılan ‘proteinler’ üzerine araştırma”
- Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cihangir Yandım ve öğrenci Yağmur Başkan: "Hücre yaşlanmasında genetik evrimin haritalanması"
HABER |TÜM HABERLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Klinik Mühendisi Semineri
İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Biyomedikal Müdürlüğü departmanı tarafından Klinik Mühendisliği dersi kapsamında öğrencilerimize mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak sunum gerçekleştirildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri
BME 318 dersi kapsamında Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerine Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Sayın Büşra BÖLCECİ YILMAZ tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği

ECO-Dynamics taarruz helikopteri tasarımlarıyla Teknofest Helikopter Tasarım Yarışması'nda ikinci oldu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Pınar Akın, Eda Nur Tetik, Kutlu Akar, Melisa Gündoğdu, Mehmet Ali Tekin, Tuna

Helikopter Tasarımıyla Türkiye İkincisi Oldular
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’ndeki 7 öğrenciden oluşan ‘ECO-Dynamics’ takımı, TEKNOFEST’te düzenlenen Helikopter Tasarım Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu.

NASA’dan İzmir’e Gelip Öğrencilerle Buluştu
NASA Ames Araştırma Merkezi Görev Sistemleri Yöneticisi Jay Trimble, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) düzenlediği ‘NASA’nın Uzay Yolculuğu’ adlı iki günlük konferansta gençlerle

Maliyet ve Süreye ‘Prefabrike’ Çözüm
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, riskli yapıları sağlıklı ve çabuk bir şekilde yenilemek gerektiğine dikkat

Bina Denetiminde Hayati Uyarılar
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 şehirde yıkıma yol açan deprem felaketinin ardından binlerce vatandaş, oturduğu binanın sağlamlığını test etmenin telaşına düştü.

'Kötü Zemin Yıkıma Bahane Olamaz'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaza dönen çok sayıda binanın proje, malzeme