'Proje'de ortak oldular

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerinin hazırladığı 12 proje, TÜBİTAK’ın gençleri bilimsel çalışmalara teşvik etmek amacıyla uyguladığı “2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında destek almaya hak kazandı. Her proje için 4 bin liraya ulaşan ödenek alma fırsatı elde eden öğrenciler; biyomedikal, genetik ve elektrik-elektronik gibi farklı alanlarda danışman akademisyenleriyle birlikte çalışmalara başladı. Derslerinin dışındaki zamanlarda İEÜ’nün kampüsüne gelerek laboratuvarlarda, bazen de sınıf arkadaşlarından oluşan 3-4 kişilik gruplar halinde çalışan gençler, 1 ay içinde projelerinde hızla ilerledi. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, çalışmaların yaz ayında da sürebileceğini belirterek, “Üniversitemizin fiziki ve teknolojik tüm imkanlarını, gün ya da zaman kısıtlaması olmadan öğrencilerimizin kullanımına açtık” dedi.
TİTİZLİKLE İNCELENDİ
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), ülke genelinde yapılan binlerce başvuru arasında titizlikle inceleme yaparak burs verilecek öğrencileri belirledi. Gençlerin ilgi duydukları alanlarda, akademisyenleriyle birlikte çalışma yaparak tecrübe kazanmasına da önemli bir katkıda bulunmuş olan TÜBİTAK, öğrencilerin ağırlıklı not ortalamasından projelerin niteliğine kadar birçok kriter üzerinde kapsamlı bir değerlendirme yaptı. İEÜ Biyomedikal Mühendisliği öğrencileri Selin Ergüç, Berna Öykü Özbey, Yaren Arkan, Eren Altınışık, Altan Kaptan, Meryem Beyza Avcı; Genetik ve Biyomühendislik öğrencileri Tolga Danışmaz, Nazlıgül Keske, Onur Ateş, Büşra Acet, Başak Buse Eren ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Emre Kurt, desteklenme hakkı elde eden isimler oldu. Her projede yürütücü olarak tek öğrenci gözükürken, çalışmalar diğer öğrencilerin katılımıyla ekip olarak da sürdürülebiliyor.
HEM GELİŞME HEM ÖZGÜVEN
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, üniversite olarak araştırma projelerine büyük önem verdiklerini söyledi. Prof. Dr. Aşkar, teknolojideki hızlı gelişimin etkisiyle gençler arasındaki rekabetin arttığını, hazırlanan her projenin de öğrencilerin gelişimi ve özgüvenlerinin yükselmesi açısından oldukça yararlı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Aşkar, “Geçtiğimiz aylarda 14 öğrencimiz, TÜBİTAK’ın başlattığı Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında desteklenme hakkı kazanmıştı. Öğrencilerimiz, akademisyenleriyle birlikte çalışma imkanı bulmuş, projeleri için burs da almıştı. Şimdi de birçok öğrencimiz, ‘2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ kapsamında benzer bir fırsata ulaştı. Öğrencilerimiz; öğrenmeye daima açık olmalı, hata yapmaktan korkmamalı, en iyiye odaklanmalı ve çalışmaktan sıkılmamalı. Bunları sağlamak için de proje üretmeleri, akademisyenleriyle çalışmaları çok önemli. TÜBİTAK’ın sağladığı destek, öğrencilerimiz için büyük fırsat” dedi.
İŞTE BAZI PROJELER
- Öğrenci Berna Öykü Özbey ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Gülizar Çalışkan Bilgin: “Bitki özütleri kullanılarak, sağlık sektöründen çevre ve enerjiye kadar pek çok alanda kullanılabilecek nanopartiküllerin üretilmesi”
- Öğrenci Meryem Beyza Avcı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Akan: “EEG sinyalleri kullanılarak epilepsi hastalığına ilişkin atakların önceden tahmin edilmesi”
- Öğrenci Başak Buse Eren ve Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cihangir Yandım: “Meme kanseri mutasyonlarına yönelik kişiselleştirilmiş ilaçların belirlenmesi”
- Öğrenci Altan Kaptan ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Günnur Güler: “Kanser tedavisinde kullanılan monoklonal antikorlar ile bağlayıcı moleküllerin etkileşim mekanizmasının, biyomedikal optik ve bilgisayar tabanlı moleküler yerleştirme yöntemleri ile araştırılması”
PROJELERDE YER ALAN AKADEMİSYENLER
İEÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Doluca, Dr. Öğretim Üyesi Burçak Alp, Dr. Öğretim Üyesi Günnur Güler ve Öğretim Görevlisi Dr. Gülizar Çalışkan Bilgin, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Akan, Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar, Dr. Öğretim Üyesi Işınay Ebru Yüzay, Dr. Öğretim Üyesi Cihangir Yandım ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Süha Bayındır, projelerde öğrenciler ile birlikte çalışıyor.
Gazete Kupürleri
HABERTÜM HABERLER

Italian National Space Day Workshop
16 Aralık 2024 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen İtalyan Ulusal Uzay Günü Çalıştayı, akademisyenler, ...

3 haftalık Biyoinformatik Kampı başarı ile tamamlanmıştır
Okulumuz IEEE EMBS ve CS öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen 3 haftalık Bioinformatics Bootcamp etkinliği başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bölümümüz Araştırma Görevlisi Duygu ...

İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Hackathon Etkinliği
İzmir Ekonomi Üniversitesi IT Hackathon'u, 21-22 Aralık 2024 tarihlerinde üniversitenin “Create in İzmir” AB Projesi kapsamında 22 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi. ...

broadAngle İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde
Amerika ve İzmir’de faaliyet gösteren yazılım firmalarından broadAngle’ın kurucu ortağı ve CEO’su Garrison Atkisson ile İEÜ 2017 mezunu kıdemli yazılım mühendisi ...

YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..