Genç Mucitlere 6 Ödül

Türkiye Bilişim Derneği’nin öncülüğünde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ‘Genç Beyinler Yeni Fikirler’ proje yarışmasına İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerinin başarısı damga vurdu. İEÜ’lü gençler, 4 kategoride toplam 12 ödülün verildiği yarışmada büyük başarıya ulaşarak 6 ödül birden aldı. ‘Eğitim, eğlence ve oyun’, ‘endüstri ve ulaşım’, ‘toplum ve sağlık’ kategorilerinde hazırladıkları yenilikçi proje ve fikirleriyle fark yaratan genç mucitler, büyük mutluluk yaşadı.
Ege Bölgesi’nde bilişim sektörünün gelişimine katkı sağlamak, genç yetenekleri firmalarla buluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Genç Beyinler Yeni Fikirler’ proje yarışması ve sergisi, 108 proje ve 306 öğrencinin katılımıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 12 farklı üniversiteden öğrenciler, projelerini firmalara direkt olarak sunma fırsatı buldu. Çevrelerini geliştiren ve girişimcilik ekosistemini tanıyan gençler, unutulmaz bir deneyim yaşadı.
BUZ HOKEYİNE MOBİL EĞİTİM
İEÜ öğrencileri Abdullah Karakuş, Bilal Aksoy, Enes Burak Özdemir ve Umut Bayraktaroğlu, buz hokeyi eğitimini oyunlaştıran mobil uygulama geliştirerek ‘eğitim, eğlence ve oyun’ kategorisinde birinciliğe ulaştı. Aynı kategorinin ikincisi de müzik etkinliklerinde katılımcılarla interaktif bir ortam yaratmayı hedefleyen ‘Divine’ adlı uygulamayla Ali Ozan Başoğul, Berdan Yolcu, Fatma Melilke Buyruk, Kaan Nakipoğlu ve Uzay Kayra Çetinkaya oldu.
ENGELLİ BİREYLERİ UNUTMADILAR
Cemile Dilvin Ağaçhanlı, Nilay Güler ve Şamil Nugay’dan oluşan ekip ise engelli bireyler için işaret dili jestlerini ve ses sinyallerini metin formatına çeviren ‘SignDet’ isimli uygulama geliştirdi. Bu çalışma, ‘toplum ve sağlık’ kategorisinde ikincilik elde etti. Ecem Konca, Gülce Berfin Ercan, İlhan Mert Çetin ve Melis Baran’ın evrişimli sinir ağı kullanarak hazırladığı, zehirli ve zehirsiz mantarları ayırt etmeyi amaçlayan projesi de aynı kategorinin üçüncüsü oldu.
ERKEN TEŞHİSİ SAĞLAYACAK
İEÜ öğrencileri Cansu Çelebioğlu ve Ece Titiz, ses verilerini kullanarak makinelerin erken hata tespitine yenilikçi, düşük maliyetli ve erişilebilir bir çözüm sunan çalışmasıyla ‘endüstri ve ulaşım’ kategorisinde ikincilik elde etti. Nilay Güler, Sudenaz Basut ve Yağmur Kurtbaş ise, cildiye (dermatoloji) uzmanlarının teşhislerindeki doğruluk oranını artırmak ve bu tür kanserlerin erken teşhisini teşvik etmek amacıyla yapay zeka desteğiyle hazırladıkları çalışmayla aynı kategoride üçüncü oldu.
TEŞVİK EDİYOR, DESTEKLİYORUZ
İEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, “Öğrencilerimizi, yeni projeler üretme noktasında sürekli teşvik ediyor, destekliyoruz. Sadece teorik eğitimle yetinmiyor; gençlerimizin öğrendikleri bilgileri projeye, uygulamaya dönüştürmesi gerektiğini biliyoruz. Öğrencilerimiz, bu hedef doğrultusunda yıl genelinde birçok yarışmaya katılıyor. Bu motivasyon, gençlerimizin akademik başarısını ve gelecekteki kariyer hedeflerini de olumlu etkiliyor. ‘Genç Beyinler Yeni Fikirler’ proje yarışması da bunun çok iyi örneklerinden biri. Gençlerimiz, bu yarışma öncesinde de akademisyenlerinin gözetiminde oldukça titiz, kapsamlı bir çalışma süreci geçirdi. Aldıkları ödüllerle de kendilerini ne kadar iyi geliştirdiklerini göstermiş oldu. Ben, ödül alsın ya da almasın, yarışmada yer alan tüm öğrencilerimizle gurur duyuyor, onları tebrik ediyorum” diye konuştu.
Gazete Kupürleri
HABERTÜM HABERLER

Italian National Space Day Workshop
16 Aralık 2024 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen İtalyan Ulusal Uzay Günü Çalıştayı, akademisyenler, ...

3 haftalık Biyoinformatik Kampı başarı ile tamamlanmıştır
Okulumuz IEEE EMBS ve CS öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen 3 haftalık Bioinformatics Bootcamp etkinliği başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bölümümüz Araştırma Görevlisi Duygu ...

İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Hackathon Etkinliği
İzmir Ekonomi Üniversitesi IT Hackathon'u, 21-22 Aralık 2024 tarihlerinde üniversitenin “Create in İzmir” AB Projesi kapsamında 22 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi. ...

broadAngle İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde
Amerika ve İzmir’de faaliyet gösteren yazılım firmalarından broadAngle’ın kurucu ortağı ve CEO’su Garrison Atkisson ile İEÜ 2017 mezunu kıdemli yazılım mühendisi ...

YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..